Heldagsrafting

Noe utenom det vanlige!

Beskrivelse

Austervefsna på Trofors renner gjennom flotte elvejuv med spenstige stryk, men samtidig har elva rolige partier som gjør det mulig å bare senke skuldrende og nyte det å se elva fra et helt nytt perspektiv – og på naturens egne premisser. Vi starter så høyt opp i elva som det er mulig, og det er selvsagt vannstanden som avgjør hvor vi starter. Noen turer vil derfor starte i Storio, litt nedenfor Hattfjelldal, mens andre starter ved samløpet med Fiplingelva. I begge tilfeller rafter man ca 15 km gjennom utilgjengelige juv og morsomme stryk, men også over stilleflytende partier hvor vi har tid og ro til å nyte naturen. Vi tar med oss og spiser en varm lunsj ved elvebredden, ca. halvveis. Underveis blir det anledning til å svømme både i stilleflytende vann og i små stryk, samt å hoppe fra klipper om man vil.

 

Vanskelighetsgrad & sikkerhet

Før vi starter raftingturen på elva går vi igjennom nødvendig sikkerhetsinformasjon, og best mulig padletkenikk. Rafiting er en lag-aktivitet og vi må jobbe sammen for å få flåten til å gå dit hvor guiden vil. Våre guider er profesjonelle guider med stor erfaring fra hele verden, og med særlig utdanning i elveredning. Guiden har også førstehjelpskurs, og godkjent raftingutdanning/relevant erfaring. Elven graderes som middels vanskelig.

 

Annen informasjon

Du får en våtdrakt, neoprensko, redningsvest, hjelm og åre utdelt før turen. Hvis du har særlig store føtter, vær så snill å ta med dine egne joggesko som kan bli våte. Si ifra om du har skader eller sykdommer som er vesentlige for rafting, slik som f.eks diabetes, astma, epilepsi, skulder/kneskade, ryggplager osv.

 

Trip details

Juli - september
Ca 5-6 timer
16 år
1950 per person
Vi bytter system - mer info kommer

Du må ha med

Super- eller ullundertøy for å ha på under våtdrakta, eventuelt badetøy.

Håndkle og tørt skift. Vi har desverre ikke dusj på basen.

Ikke ta på noe av bomull på turen – dette blir veldig kaldt når det er vått.