Todagers nybegynnerkurs

Dette kurset er for deg som er nysjgerrig på elvepadling og har endelig bestemt deg for å teste det skikkelig!

Introduksjon

Er du nysgjerrig på elvepadling, og har lyst til å prøve? Vi garanterer (nesten!) at du blir bitt av basillen… Vi lærer deg de grunnleggende teknikkene for å kunne padle en elvekajakk trygt ned elva, og det er stort fokus på sikkerhet på kurset. Vi vil at du skal lære å bli trygg på elv, og ha det gøy!

Dag 1 starter med en gjennomgang av utstyret du skal bruke på land, og vi tilpasser kajakkene før vi setter de på elva. Du lærer å padle fremover, bakover, å svinge kajakken, og du lærer også hva du skal gjøre om kajakken tipper rundt. Etterhvert begynner vi å jobbe med strømmen, og du lærer å håndtere bakevjer, strømskiller, bølger… og mye mer.

Vi holder på ca. 5-6 timer på dag 1, og ca. det samme på dag 2. Mer informasjon om gjennomføringen blir sendt ut i forkant av kurset. Du får alt du trenger av utstyr hos oss, og må bare ha med ulltøy til å ha under våtdrakta, tynne ullsokker, håndkle for skifting og godt med mat og drikke.

 

Vanskelighetsgrad & sikkerhet

Vi starter på flatt vann, og når du er klar for det beveger vi oss ut i strømmen og gjennom små stryk. Kajakkinstruktøren har førstehjelpskurs, elveredningskurs og instruktørkurs, slik at du kan være trygg på at du er i de beste hender!

Annen Informasjon

Dette kurset er en del Norges Padleforbunds våttkortstige, og kalles for grunnkurs. Du kan lese mer om det her: Grunnkurs Hvis du vil meldes opp i systemet og motta et våttkort med gyldig oblat koster dette 200 kroner utenom kursavgiften. Våttkortet med oblater fungerer som en kvalitetssikring for mange arrangører av elvepadlekurs og utleie i Norge.

Trip details

Datoer kommer
To-dagers kurs
14 år
3900 per person

Du må ha med

  • Badetøy og ullundertøy til å ha på under våtdrakta.
  • Ullsokker til å bruke i neoprenskoene
  • Godt med mat og drikke
  • Håndkle og tørt skift til etter kurset (vi har desverre ikke dusj).