Villmarksrafting

Dette er den ultimate villmarksopplevelsen, spekket med stryk og fantastisk flott natur.

Beskrivelse


Austervefsna renner vekselsvis mellom frådende stryk og rolige partier. Denne turen starter rett nedenfor Hattfjelldal, i det som heter Storio. Et av de største strykene venter rett rundt svingen, og setter standarden for dagen. Vi rafter gjennom helt utilgjengelige juv, og det er vanlig å se nysgjerrig fjellvåk og fisk som hopper mellom strykene. Dette er en del av det verna naturreservatet Auster-vefsna naturreservat, med en kalkskog som er unik og har et svært høyt antall truede og sårbare arter. I tillegg er strykene noe større og mer tekniske enn på vår vanlige dagstur, og man er totalt avskåret fra sivilisasjonen. Den eneste veien ut er nedover elva – akkurat slik vi liker det!  Vi stopper halvveis ned elva og spiser en varm lunsj som vi har tatt med oss i flåtene.

 

Bilder

En slik opplevelse vil bli enda bedre av å kunne dele den, ikke sant?  Derfor kan du legge til «Bilder» på bestillingssiden for 100 kr. pr. person. Da setter vi på en egen fotograf som foreviger øyeblikkene, og som kun konsentrerer seg om å ta de perfekte bildene av en uforglemmelig opplevelse. Bildene får du tilsendt digitalt (høytoppløselige) etter turen, og disse kan bruke til akkurat det du vil.

 

Vanskelighetsgrad & sikkerhet

Før vi starter raftingturen på elva går vi igjennom nødvendig sikkerhetsinformasjon, og best mulig padletkenikk. Rafiting er en lag-aktivitet og vi må jobbe sammen for å få flåten til å gå dit hvor guiden vil. Våre guider er profesjonelle guider med stor erfaring fra hele verden, og med særlig utdanning i elveredning. Guiden har også førstehjelpskurs, og godkjent raftingutdanning/relevant erfaring. Elven graderes som middels vanskelig.

 

Annen informasjon

Du får en våtdrakt, neoprensko, redningsvest, hjelm og åre utdelt før turen. Hvis du har særlig store føtter, fra størrelse 46 og opp, vær så snill å ta med dine egne joggesko som kan bli våte.  NB! Si ifra om du har skader eller sykdommer som er vesentlige for rafting, slik som f.eks diabetes, astma, epilepsi, skulder/kneskade og ryggplager.

Trip details

Se kalender på booking.rivernorth.no
8 timer
16
1900 pr. person
Du kan bestille bilder på bookingsiden.

Du må ha med

  • Super- eller ullundertøy for å ha på under våtdrakta, eventuelt badetøy. Super- eller ullundertøy er litt varmere, og mange synes det er mer behagelig enn å få våtdrakta rett på huden. Ta med ullsokker for å bruke i neoprenskoene.

 

  • Håndkle og tørt skift. Vi har desverre ikke dusj på basen.

 

  • Ikke ta på noe av bomull på turen – dette blir veldig kaldt når det er vått.